Magazín

Swipe to the right

Kalifornská rezidencia usadená medzi masívnymi dubmi

Kalifornská rezidencia usadená medzi masívnymi dubmi

Dougal Murray dokončil dizajn modernej kalifornskej rezidencie s názvom Mulholland Hills Home, nachádzajúcej sa v Beverly Hills. Projekt spočíval v rekonštrukcii domu z 30. rokov, ktorý sa ukrýval medzi masívnymi dubmi nad údolím Studio City. Snahou projektanov bolo začleniť stavbu do jej okolia. Z toho dôvodu využili pri jej vnútornej aj vonkajšej rekonštrukcii materiály vo viacerých zemitých tónoch. Neutrálne textúry boli taktiež využité aj v prípade vonkajšej terasy a bazéna.

“Vždy som bol veľkým obdivovateľom súčasnej kalifornskej architektúry a mojím cieľom bolo vytvorenie otvoreného priestoru, ktorý by v plnej miere využil nádherný okolitý výhľad a prirodzené svetlo, ktoré nám táto krajina tak štedro ponúka,“ hovorí Murray. “Aj keď naším zámerom bolo postaviť niečo výnimočné, pre mňa a môjho dizajnérskeho partnera, ktorým je Jonathan Waud bolo rovnako dôležité, aby koncept a samotný interiér odrážali okolitú krajinu."


Účelom kalifornskej rezidencie Mulholland Hills Home bolo slúžiť ako útočisko pred hektickým životom v Los Angeles. Táto stavba v sebe spája rozmerné spoločenské priestory a pokojný interiér, kde si človek môže oddýchnuť.

“Čo sa týka dizajnu kuchyne, chceli sme ju zariadiť v praktickom, ale elegantnom štýle, ktorý by sa dal ľahko udržiavať,“ dodáva hlavný architekt. “Pri vstupe na druhé poschodie nájdete na pravej strane dve spálne s kúpeľňami, ktoré majú úžasný výhľad na sever a juh. Na ľavej strane nájdete charizmatický priestor na posedenie, ktorý ďalej vedie k ohromujúcej hlavnej spálni s rozlohou 100 štvorcových stôp, ktorá má dvojitú čelnú sklenenú fasádu a prístup k hlavnej kúpeľni. " Fotografie a informácie poskytla spoločnosť Dougal Murray Architect.








ZDROJ: Freshome

4. februára 2019 od Lucia P. #zemité tóny, #spoločenské priestory V kategórii: Architektúra a Dizajn