Magazín

Swipe to the right

Malebné rozšírenie stodoly vo Francúzsku od spoločnosti PPA Architekti

Malebné rozšírenie stodoly vo Francúzsku od spoločnosti PPA Architekti

Architektonický tím spoločnosti PPA pracoval na projekte rekonštrukcie starej stodoly, ktorá sa nachádza vo vysočinách v oblasti Horných Pyrenejí vo Francúzsku. Výsledkom je prívetivý vidiecky dom, ktorý oceňuje miestnu tradíciu: „Naším zámerom bolo pribudovať výstavbu k existujúcej stodole a vytvoriť tak okrem garáže a rozšírenia úžitkovej plochy aj nové obytné priestory (hosťovskú izbu a viacúčelovú miestnosť). Špecifickosť tohto projektu spočíva jednak v charaktere jeho prírodného prostredia a jednak v pôvodnej budove. Vzniká tak dvojité spojenie v zmysle krajinnej typológia a dizajnu. Prístavba sa sústredila na južnú časť pozemku, kde sa týči na rovnakých základoch ako má stodola a postupne sa nenútene presúva do prirodzene vyhĺbeného povrchového reliéfu." Značne jedinečná fasáda prístavby je definovaná sklom a brvnami dreva. Samotná prístavba v sebe kombinuje surové materiály ako je kameň a drevo s minimalistickým a moderným dizajnérskym prístupom. Ako by ste vy opísali vzhľad tejto rekreačnej chaty?




zdroj: freshome

11. apríla 2016 od Lucia P. #rekonštrukcia, #stodola, #vidiecky dom V kategórii: Architektúra a Dizajn