Magazín

Swipe to the right

Meníme otvorený dom - Gap House

Meníme otvorený dom - Gap House

Projekt dizajnového štúdia STORE MUU s názvom Gap House postavili v novovybudovanej štvrti s výhľadom na záliv Sagami v prefektúre Kanagawa v Japonsku. Mierna klíma s jemným morským vánkom, ktorá tu vládne počas celého roka, bola ideálnym miestom na realizáciu takéhoto vzdušného, otvoreného, viacpodlažného domu efektívne využívajúceho priestor a životné prostredie, čo z neho robí úplne ideálny domov.

Pri navrhovaní Gap House-u mali dizajnéri na mysli niekoľko cieľov - vytvoriť dom pre štvorčlennú rodinu, ktorý by bol jednotný a harmonický, s bezchybným prechodom medzi vonkajším a vnútorným priestorom, so záhradou, terasou, garážou a obytným priestorom.

Každé poschodie je nejakým spôsobom odsadené, no pritom viditeľné, vytvára menej prerušujúci prechod medzi podlažiami a vytvára pocit kontinuity v celom dome.

Kvôli úspore tepelnej energie a vzhľadom k súkromiu je dom otočený smerom do ulice, na severozápadnú stranu. Vzduch sem prúdi hlavne vďaka oknám orientovaným na južnej strane, cez stupňovité podlahy a otvorené schodisko.



Zdroj: Freshome.com


2. februára 2018 od Kristína R. #moderny dizajn, #rekonštrukcia, #otvorený priestor V kategórii: Architektúra a Dizajn