Informácie o produktoch: 0948 405 512

Swipe to the right

Prispôsobiteľný apartmán v Bukurešti v sebe spája funkčnosť a štýl

Prispôsobiteľný apartmán v Bukurešti v sebe spája funkčnosť a štýl

Dvojica architektov Rosu-Ciododeica nedávno dokončila moderný Apartmán M, ktorý sa nachádza v Rumunsku v centre Bukurešti. Celkový koncept a pôdorys tohto projektu bol založený na princípe prispôsobenia sa dynamickému životnému štýlu rodiny, ktorá v ňom žije.

Hlavnou myšlienkou bolo otvorenie dennej časti bytu a to bez narušenia jeho flexibility. Na druhej strane, jednoznačným oddelením spální od zvyšku priestoru bola zabezpečená vysoká úroveň súkromia pre každého jedného člena rodiny.

„Konečným výsledkom je priestor, kde kuchyňa a kancelária sú pripojené a plynulo prechádzajú do rozsiahlej obývacej miestnosti, kde sa pretínajú dve hlavné obdĺžnikové časti bytu. Jedálenská časť sa nachádza priamo v strede tejto križovatky a stáva sa tak centrom domu,“ opisuje architekt. „V dôsledku toho funkčné časti domu splývajú s oddychovou časťou, kde horizontálne a vertikálne umiestnené drevo pokrývajúce úložný priestor poskytuje priestoru jednotný vzhľad a zároveň tak vytvára neutrálne pozadie.“


Vizuálnym centrom pozornosti v obývačke je kovovo sklenená stena, ktorá v prípade potreby môže rozdeliť priestor a vytvorí tak menšiu spoločenskú časť. Ďalším zaujímavým prvkom v tomto apartmáne je takmer neviditeľný šatník nachádzajúci sa vo vstupnej chodbe. Ten je z troch strán obklopený zrkadlami a zvonku vyzerá ako veľmi úzky čierny panel, ktorý miniete cestou do obývačky.

„V nočnej časti apartmánu sme uplatnili rovnakú farebnú paletu aká je aj vo zvyšku apartmánu. Tým bol vytvorený hlavný rám pre celkový dizajn, ktorý ponúka neutrálne pozadie pre malé osobné predmety a ďalšie drobnosti, ktoré personalizujú každú jednu súkromnú miestnosť,“ dodáva architekt.

Ktoré detaily tohto flexibilného apartmánu v Bukurešti upútali vašu pozornosť?[Fotografie a informácie boli poskytnuté spoločnosťou Rosu-Ciocodeica Architekti]




ZDROJ: Freshome

19. apríla 2017 od Lucia P. #apartman, #bývanie, #interér, #dizajn