Magazín

Swipe to the right

Dom v Toronte, ktorému štýl a svetlo dodávajú hliníkové mriežky

Dom v Toronte, ktorému štýl a svetlo dodávajú hliníkové mriežky

Štúdio Paul Raff navrhlo tento dom v Toronte v Ontariu s rozlohou 4 349 metrov štvorcových pre štvorčlennú rodinu, ktorá sa nedávno prisťahovala z Európy. Dom postavený na úzkom pozemku v rezidenčnej štvrti sa vyznačuje unikátnou fasádou, ktorá je vytvorená z páleného čadiča a svetlo odrážajúcich hliníkových mriežok.

Mriežky nedodávajú Domu Counterpoint len na vonkajšej atraktivite. Okrem iného priťahujú do domu svetlo. „Ich lesklý povrch odráža svetlo a nasmeruje ho do priestoru,“ hovorí architekt.

Interiér sa vyznačuje otvoreným konceptom priestoru určeného na stretávanie sa a zábavu. Zorné pole v sebe zahŕňa priestor od predných dverí až po záhradu za domom.

Moderná kuchyňa v škandinávskom štýle je obklopená obývacou a jedálenskou miestnosťou. Priestor s dvojnásobne vysokým stropom je preplnený prirodzeným slnečným svetlom, ktoré prúdi do vnútra vďaka mriežkam. Vedľajšia domáca pracovňa zahŕňa na mieru, architektom vyrobený drevený regál.

S výnimkou vápenca Loire v kuchyni, sa v celom dome nachádza drevená plávajúca podlaha, ktorá mu dodáva hrejivý a čistý vzhľad. Moderný nábytok sa vyníma na pozadí žiarivo bielej a neutrálnej farebnej palety.

Nakoľko rodina očakáva návštevu priateľov a rodinných príslušníkov z Európy, dolné poschodie je venované priestoru pre hostí v podobe dvoch spální, kuchynky a kúpeľne. Horné poschodie zahŕňa dve spálne a hlavnú spálňu spojenú s kúpeľňou. [Fotografie poskytol Ben Rahn z A-Frame]

ZDROJ: Freshome

29. mája 2017 od Lucia P. #mriežky, #hliník, #interier, #dizajn V kategórii: Architektúra a Dizajn