Ako vyrobiť moderný dierkovaný systém políc

Milujem tento policový systém, pretože je jednoduchý, pekný môže byť konfigurovaný mnohými spôsobmi. Taktiež je veľmi jednoduchý na výrobu a vyžaduje si len trocha precíznosti a trpezlivosti. Tu je postup:


Čo budete potrebovať

Materiál

  • Veľká 3/4" hrubá doska alebo preglejka, ktorá sa nebude štiepiť (moja je 2' x 3')
  • Hmoždinky (ja som použil 3/4" priemerom)
  • Šmirgľový papier
  • Drevené dosky, ktoré sa použijú ako police

Náradie

  • Vŕtačka
  • Píla (alebo prístup do železiarstva, ktoré dosky nareže za vás)
  • Násadec na vŕtačku (rovnakých rozmerov ako majú vybrané kolíky, v mojom prípade je to 3/4")
  • Pravouhlý trojuholníka alebo pravítko
  • Ceruzka

Inštrukcie


1. Začnite tým, že zaznačíte, kam chcete umiestniť vyvŕtané diery. Ja som zašiel za ilustrátorom a skúšal som, až som mal niečo, čo sa mi pozdávalo (rozmery sú na hornom náčrte), ale dokážete to aj vy za pomoci kúska papiera a ceruzky. Rozhodnite sa podľa toho, čo je pre vás jednoduchšie.


2. Až budete mať hotový náčrt, zaznačte ceruzou umiestnenie dier na drevenej doske.

Tip: Zistil som, že pravouhlý trojuholník je v tejto fáze veľmi, veľmi užitočný. Ak ho nemáte, opakovane skontrolujte svoje merania.


3. Použite vŕtačku s vhodným nadstavcom a na zaznačených miestach vyvŕtajte dieru. Snažte sa držať vŕtačku kolmo a rovno. Takto budete mať na konci rovnomerné hmoždinky. Ja som mal na vŕtačke vodováhu a počas vŕtania som tú zelenú bublinku strážil ako orol.


4. Po tom čo sa mi podarilo vyvŕtať prvú dieru som do nej vsunul hmoždinku, len aby som sa uistil, že do nej dobre pasuje. Uf!


5. Keď absolvujete hmoždinkový test, môžete vyvŕtať aj zvyšok dier.


6. Ďalšia hra Klepnite losa po hlave sa začne o päť minú.


7. Až budete mať vyvŕtané všetky diery, zameťte všetky piliny a prevráťte dosku na druhú stranu.


8. Ak vaša doska vyzerá ako moja, na druhej strane budete mať množstvo odštiepených kúskov. Nie je to však nijak veľký problém, pretože zadnú stranu nikto neuvidí. Ja som len odlomil väčšie odšiepené kúsky, aby zavesená doska priliehala k stene.


9. Keď ste s doskou spokojný otočte ju na prednú stranu a zľahka ho obrúste. Ja som stočil kúsok brúsneho papiera a vsunul som ho do vyvŕtaných dier, aby som sa zbavil ostrých hrán.


10. Teraz podľa toho, či postupujete podľa vlastného plánu (alebo využívate predchádzajúce merania), zmerajte hĺbku vašich políc a pridajte k tomu hrúbku drevenej dosky. Výsledok predstavuje potrebnú dĺžku hmoždiniek. Odrežte ich pílou, alebo ak je to nevyhnutné, požiadajte obsluhu v železiarstve, aby to urobili za vás.


11.Doteraz som čakal na posledný krok, kedy bude potrebné odrezať poličky na želanú dlžku. Je skutočne na vás koľko políc chcete mať a aké dlhé by mali byť. vsuňte zopár hmoždiniek do dosky a vysúšajte niekoľko rôznych konfigurácií. Potom odrežte poličky podľa toho, čo podľa vás vyzerá dobre.

modern pegboard shelving system



Máte nejaký skvelý projekt alebo postup pre domácich kutilov, o ktorý by ste sa chceli podeliť? Ozvite sa nám! Radi si pozrieme čo v týchto dňoch robíte a naučíme sa od našich čitateľov niečo nové.


zdroj: apartmenttherapy