Definovanie štýlu: Moderný pobrežný dizajn

V posledných rokoch si pobrežný dizajn získal trocha zlú reputáciu. Tento ľahký a vzdušný dizajn sa stal synonymom pre preplnené izby a gýčové a staromódne doplnky. Táto predstava však nemôže byť ďalej od pravdy.

V skutočnosti je vzhľad v tomto štýle stelesnením jednoduchej elegancie. Každý detail v týchto miestnostiach je zameraný na vytvorenie útočiska pred hektickým tempom každodenného života — a kto by po tom netúžil? Ak sa to urobí správne, dokonca aj ten najvýraznejší pobrežný dizajn miestnosti pôsobí moderne.

Ak sa neviete rozhodnúť pokiaľ ide o tento typ interiéru, vypočujte si nás. Ukážeme vám ako zvládnuť moderný pobrežný dizajn spôsobom, ako ste ho ešte nevideli. Môžete nám veriť, toto už nie je dom na pláži starej mamy.

Use soothing colors.

Dizajn miestnostnosti založte na báze upokojujúcich farieb. Fotografia: Kotzen Interiors LLP

Vyberte si upokojujúcu farebnú paletu

Jedným z najlepších aspektov pobrežného dizajnu je jeho schopnosť vytvoriť prostredie, kde sa môžete uvoľniť. Či už ste len zopár krokov od mora alebo je vzdialené niekoľko tisíc míľ, pri vstupe do miestnosti by ste sa mali cítiť ako na dovolenke. Najjednoduchším spôsobom ako to dosiahnuť je využiť psychológiu farieb.

Začnite s neutrálnym základom. Na vytvorenie výrazného kontrastu sa vyhnite monochromatickým farbám a sústreďte sa radšej na tlmenejšie farby. Na vytvorenie upokojujúceho a útulného prostredia vyskúšajte pieskovité farby, biele a jemne sivé odtiene.

Za normálnych okolností by sme vám povedali, aby ste na vyzdvihnutie neutrálneho podkladu využili odvážne farby, avšak v tomto prípade by aj vaše zvýrazňujúce farby mali byť trocha tlmenejšie. Zamerajte sa na pastelové odtiene, ktoré si spájate s plážou ako je akvamarínová alebo koralová farba.

Create a simple layout.

Držte sa sa jednoduchého a čistého pôdorysu. Fotografia Pamela Glazer Architect

Držte sa jednoduchého pôdorysu

Pôdorys je práve to, čím sa moderný pobrežný dizajn odlišuje od svojho predchodcu. V tomto prípade namiesto držania sa preplnených miestností, ktoré boli v minulosti populárne, si osvojte minimalistický prístup, ktorý dodá miestnosti vzhľad modernej elegancie.

Aby ste to dokázali, na začiatok sa zamerajte na úlohu danej miestnosti. Pri navrhovaní každej izby urobte z nábytku, či je to už rozmerný jedálenský stôl alebo útulné posedenie, centrálny bod pozornosti. Uistite že ponecháte dostatok voľného priestoru, aby sa ľudia v miestnosti mohli pohodlne pohybovať.

Majte na pamäti, že s takýmto pôdorysom zohráva nábytok obzvlášť dôležitú úlohu. Keďže tam bude menej doplnkov, ktoré by umocnili štýl miestnosti, vyberte si kusy nábytku, ktoré sú skutočne v súlade s estetikou pobrežného dizajnu.

Use plenty of texture.

Skombinujte množstvo rôznych textúr. Fotografia: Smith Firestone Associates

Pohrajte sa s textúram i

Pokiaľ ide o pobrežný dizajn, vizuálna váha, alebo ako dizajnové prvky vyzerajú a aký z nich máte pocit je nesmierne dôležité. Prejsť sa po pláži je skvelá skúsenosť, ktorá vám určite pomôže pri zariaďovaní vášho domu. Len si pomyslite na ten pocit keď zaboríte prsty do piesku alebo keď vezmete do ruky kameň. Následne sa potom snažte dosiahnuť tieto pocity aj pri zariaďovaní izieb.

Začnite vrstvením viacerých rozdielnych textúr. Ako príklad si vezmite fotografiu vyššie. Vidíte ako koberec vyzerá ako tkaný, drevené kusy nábytku majú drsnejšiu povrchovú úpravu a keramika má zasa hladký povrch? Zámerom je výber predmetov, ktoré majú zjavne odlišný povrch.

Nakoniec nezabudnite pridať množstvo jemných prvkov. Cieľom pobrežného dizajnu je vytvoriť prostredie, kde sa ľudia budú cítiť pohodlne, takže sa uistite, že využite množstvo nadýchaných vankúšov, ozdobných vankúšikov a deky, aby ste vytvorili útulnejší priestor.

Mix up your accents.Skombinujte moderné a tradičné pobrežné prvky. Fotogafia: Kevin V. Noble Mix

Využite moderné aj tradičné prvky

Finálna úprava vzhľadu miestnosti v pobrežnom štýle je založená na doplnkoch. Moderný pobrežný dizajn využíva menej zvýrazňujúcich kúskov, než je to pri tradičnejšom pobrežnom dome. Napriek tomu sa nebojte kombinovania moderných kúskov s jedným alebo dvoma výraznými predmetmi, ktoré dokážu naplniť miestnosť pocitom pobrežnej nostalgie.

Ako príklad toho čo si predstavujeme ako „moderné“ a čo „tradičné“ si pozrite túto fotografiu. Tradičným prvkom je nápis pláže „beach“ alebo predmety ako sú umelecké predmety z odplaveného dreva. Kontrastom sú moderné kúsky ako je zig zagový vzor, dekoratívne lampy alebo dekorácie z dreva.

Modern coastal design feels airy.

Moderný pobrežný dizajn so sebou prináša ľahký, žiarivý a vzdušný vzhľad. Fotografia: The Architecture Studio

Počas posledných pár rokov upadol pobrežný štýl do nemilosti. Dnes sme tu však na to, aby sme vás presvedčili, aby ste tento štýl ešte neodpisovali. Prepchaté a prezdobené miestnosti, ktoré si predstavujete sú preč. V súčasnosti moderný pobrežný dizajn prináša pohodlie do 21. storočia. Využite naše rady a dodajte vášmu interiéru pobrežný štýl, ktorý je však nepopierateľne moderný.

Aký je váš názor na moderný pobrežný dizajn? Vyskúšate ho aj vo svojom domove? Podeľte sa s nami o svoje názory v komentári nižšie.

ZDROJ: Freshome