Fínsky dom pri jazere ponecháva veci jednoduché

MNy Arkitekter postavil dom Åkerudden pri jazere vo vidieckej komunite Tenala. Výsledok zdôrazňuje "autentickosť, jednoduchosť, lokalitu a udržateľnosť", čo časopis dezeen cituje ako zoznam cieľov firmi.V diaľke je dom ticho zasadený do okolitých polí.

Nenáročné usporiadanie prináša každodenné aktivity do jedného otvoreného priestoru určeného na varenie, stravovanie a relaxáciu. Jedálenský stôl v strede miestnosti pracuje ako prvok na rozbitie miestnosti do rôznych funkcií. Zdá sa, že samostatný krb je zahrnutý do dizajnu kvôli teplu skôr ako pre štýl , no napriek tomu pôsobí ako príjemný dekoratívny kúsok pred pohovkou.

Projektový tím použil pri stavbe sedem druhov dreva. V prvom rade používali smrek pochádzajúci z miestneho prostredia, ale aj dub, osiku, čiernu olšu a borovicu Oregon. Exkluzívne drevo lemuje celý dom, čo mu dodáva pocit jednoduchosti a príjemného hlbokého spojenia s prostredím.[Fotografie Kuvio Architecture Photography a Mathias Nyström. Informácie a fotografie poskytol časopis dezeen]



Zdroj:Freshome