Míňanie verzus šetrenie: kde sa v interiérovom dizajne oplatí investovať

Jednou z najčastejších sťažností, ktoré počujeme ako argument proti interiérovému dizajnu je jeho cena. A keď sa pozriete na niektoré cenovky, skutočne nie je ťažké pochopiť prečo. To však neznamená, že je nemožné zvládnuť zmenu dizajnu aj s obmedzeným rozpočtom. Koniec koncov, váš úspech závisí od správnych rozhodnutí, ktoré sa týkajú otázky kde si môžete dovoliť míňať a na čom ušetriť.

Ak uvažujete o tom, že by ste investovali do interiérového dizajnu, tento článok je práve pre vás. Ukážeme vám kde budú vaše peniaze dobre využité a kde sa oplatí ušetriť. Čítajte ďalej a naučte sa ako kupovať správne veci, ktoré stoja za to.

remodel

Ak sa rozhodnete pustiť do renovácie, urobte to správne. Fotografia Designing First Impressions

MÍŇANIE: Projekty renovácie

Bez ohľadu na to, či uvažujete o pretvorení celého domu, alebo len chcete vďaka vlastnej práci zvýšiť hodnotu vášho majetku, úplne chápeme vašu snahu znížiť náklady pri procese re konštrukcie. Koniec koncov, cieľom týchto vylepšení je šokujúci nový vzhľad. Na druhej strane však musíme vziať na vedomie, že z dlhodobého hľadiska sa nám šetrenie na nesprávnom mieste môže vypomstiť. V skutočnosti to môže spôsobiť viac škody než úžitku.

Vysvetlenie je skutočne jednoduché: pri lacných renováciách sa škody spôsobené časom a opotrebením ukážu skôr. Oveľa skôr. Rekonštruované skrinky sa budú odlupovať, laminátová podlaha sa prehne a nalepené dlaždice budú odpadávať. Až sa tieto znaky objavia, vaša šanca získania vyššej hodnoty sa nanešťastie stratí. Preto ak sa odhodláte podstúpiť nejaký projekt, uistite sa že ho urobíte poriadne.

neutral furniture

Neutrálny typ nábytku sa môže použiť znova a znova. Fotografia Alex Maguire Photography

MÍŇANIE: Nadčasový nábytok

V tomto prípade nie je spôsob ako sa tomu vyhnúť. Dobrý nábytok môže byť finančne náročnejšia položka, avšak ak vyberiete ten správny a budete sa o neho dobre starať, stane sa z neho investícia, ktorá vám môže vydržať celé desaťročia. Keď hľadáte do svojej domácnosti nábytok — najmä také hlavné položky ako sú pohovka, posteľ alebo jedálenský stôl — sústreďte sa na kúsky s neutrálnym vzhľadom, ktoré vydržia aj test časom.

Ak pri sebe nemáte veľkú hotovosť, ktorou by ste mohli zaplatiť vopred, je to v poriadku. Zariadiť domov nábytkom môže byť drahá záležitosť, najmä ak ho zariaďujete po prvý krát. Nájdite si obstojný, dočasný nábytok a začnite šetriť na nový hneď ako to bude možné.

wall art

Výber vhodného nástenného umenia môže vzhľad izby vylepšiť alebo ho zničiť. Fotografia: Leigh Olive Mowry-Olive Interiors

MÍŇANIE: Nástenné umenie

Nástenné umenie je veľmi osobná záležitosť. Avšak ak sa do nejakého zamilujete, je veľmi pravdepodobné, že vás dokáže očariť aj niekoľko rokov neskôr. Takže len do toho a neváhajte zaplatiť aj za drahšie umelecké dielo. Nielenže dodá vašej miestnosti pocit bohatosti a komplexnosti, ale prinesie vám radosť, čo je ten najdôležitejší detail.

V tomto prípade sa nemusíte obávať večne sa meniacich štýlov. Aj keby ste sa neskôr rozhodli zmeniť svoj dizajn, stále môžete toto umelecké dielo využiť. Vezmite to ako možnosť obmeniť veci a skúste premiestniť umelecké dielo do inej miestnosti.

accent items

Pri zmene dizajnu izby môžete skráľujúce doplnky premiestniť. Fotografia: Klopf Architecture

UŠETRIŤ: Zdôrazňujúce farby

Pomerne často hovoríme o to, aký má zvýrazňujúca farba veľký vplyv na celkový vzhľad miestnosti. Rovnako je to aj s koordináciou dizajnových prvkov. Farba predstavuje jednoduchý a efektívny spôsob ako priestoru dodať na atraktivite. To však neznamená, že musíte mať tú istú farbu večne.

Zvýrazňujúce farby zvyknú podliehať módnym trendom. Jeden rok bude všetko v jednom odtieni a o rok neskôr budete preferovať úplne inú farbu. Ak sa rozhodnete zvoliť odvážny prístup, pripravte sa na zmenu vzhľadu svojho interiéru, nakoľko sa váš vkus o nejaký čas zmení. Zvýrazňujúce predmety by nemali byť drahé, aby vás nemrzelo až nastane čas sa ich obmeniť a dosiahnuť nový vzhľad.

textiles

Až nastane zmena trendu, môžete textílie jednoducho zameniť. Fotografie: Corynne Pless

UŠETRIŤ: Všetky textílie

Ak ste pravidelným čitateľom Bighome viete, ako veľmi máme radi textílie. Veci ako deky, ozdobné vankúše, podnožky, koberce a posteľná bielizeň dokážu hotové zázraky a pekne zavŕšia celkový vzhľad miestnosti. Na jednej strane sú dôležité pri vrstvení a dokážu dodať priestoru komplexnosť. Na druhej strane sú skvelým prostriedkom ako dodať miestnosti farbu a vzor.

Časom sa však obľúbené farby a vzory zvyknú meniť. Tieto veci nezvyknú byť finančne náročné, avšak pokiaľ neplánujete investovať do neutrálnych kúskov najvyššej kvality, ktoré sa dajú kombinovať s viacerými štýlmi, odporúčame vám radšej cenovo dostupné produkty.

decor items

Predmety slúžiace len ako dekorácia nemusia byť drahé. Fotografia: Crowel + Co. Inteirors

UŠETRIŤ: Dekoratívne prvky

No a nakoniec poslednou oblasťou kde sa dá ušetriť sú dekoratívne prvky. Keďže tieto predmety majú jedine estetický účel, budú prvou vecou ktorú zmeníte, až budete chcieť zmeniť dizajn miestností. Aj keď sú často považované za predmety, ktoré završujú vzhľad miestnosti, neexistuje žiaden dôvod prečo by ste na nich mali minúť množstvo peňazí.

Ak pracujete s obmedzeným rozpočtom, odporúčame vám zaobstarať si tieto predmety z iných zdrojov. Skúste si pozrieť bazáre a obchody s tovarom z druhej ruky. Ak sa na to cítite, môžete si aj niečo vlastnoručne vyrobiť.

investing in interior design

Využite naše rady ako sprievodcu pri rozhodnutí kde minúť peniaze a kde ušetriť. Fotografia: Krista + Home Design

Mnoho ľudí žije s predstavou, že interiérový dizajn je príliš drahý a nedostupný pre bežných ľudí. To však nie je pravda. Ak rozumne využijete svoje peniaze, dokážete pretvoriť svoj domov aj s obmedzeným rozpočtom. Využite tento článok ako zdroj informácií a naučte sa kde môžete míňať a kde ušetriť peniaze pri realizácii vášho ďalšieho dizajnového projektu. S našou pomocou si budete môcť dovoliť kúsky, ktoré budete chcieť.

Aký je váš názor na to, kde je dôležité investovať v interiérovom dizajne? Na čom môžete ušetriť? Prezraďte nám svoj názor v komentári nižšie.

ZDROJ: Freshome