Moderný rodinný dom ukrytý v Methow Valley

Olson Kundig navrhol Studhorse v severnom štáte Washington pre dobrodružnú rodinku, ktorá chcela domček, v ktorom by si vychutnali všetky štyri ročné obdobia. Leto v Methow Valey je skutočne horúce, naopak, počas zimy je krajina nádherne zasnežená. Dizajnér teda prišiel na spôsob, ako si rodina užije oboje.

Vzhľadom na to, sa snažil vedúci dizajnér Kundig vyhnúť zvyčajným hraniciam medzi interiérom a prírodou. Steny alebo časti stien sú upravené tak, aby sa v lete dali otvoriť. Napríklad, celé sklenené steny v obývačke a v jedálni je možné stiahnuť tak, aby boli miestnosti úplne otvorené.Obývačka je rozmiestnená okolo dvora a bazéna, takže rovno z nej si môžete užiť počas dňa kúpanie, v noci zas sedieť pri ohnisku.

V zime zas uzavreté sklenené steny poskytujú úžasný výhľad na hory. Kundig chcel toto nádherné okolie využiť na maximum a umiestnil okná do všetkých miestností, vrátane súkromnej sauny v bočnej časti domu.Materiály boli vyberané tak, aby odolali teplotným výkyvom a aby splývali s prostredím v každom počasi. (Fotografie a informácie s láskavým dovolením Olsona Kundiga)

Zdroj:Freshome