Najlepšie kuchynské trendy roku 2017

Jedným z prvých vecí na zozname želaní každého majiteľa domu je mať modernú kuchyňu. Avšak keď máte možnosť prerobiť si ju podľa svojich predstáv, neviete čo urobiť. Samozrejme že chcete mať kuchyňu, ktorá bude mať moderný vzhľad. V ideálnom prípade by mala vyzerať akoby bola priamo zo stránok časopisu o bývaní. Nakoľko nová kuchyňa nie je lacná záležitosť, určite budete chcieť aby jej vzhľad bol štýlový aj v budúcnosti. Dosiahnuť teda rovnováhu medzi týmito dvoma cieľmi môže byť zložité.

To je chvíľa, kedy vám môžeme pomôcť. Zostavili sme pre vás zoznam kuchynských trendov roku 2017, ktoré budú určovať štýl ešte dlhý čas. Či už navrhujete svoju kuchyňu od samotných základov, alebo len začleňujete detaily v existujúcom priestore, určite si náš zoznam pozrite. Vyberte si prvky, ktoré sa vám zapáčili a vytvoríte priestor, ktorý je moderný a nadčasový zároveň.

Use black and white hues.

Biele a čierne kuchyne sú moderné a nadčasové zároveň. Fotografia: Chris Snook

Zvoľte si klasiku s bielou a čiernou farbou

Zo všetkých trendov na našom zozname milujeme práve tento, pretože je to absolútna klasika. Bielo čierna kombinácia je nadčasová, takže ak sa rozhodnete pre tento vzhľad, vaša kuchyňa určite v nasledujúcich rokoch nevyjde z módy.

Pokiaľ ide o to ako dosiahnuť želanú monochromatickú farebnú schému, základom je vytvorenie výrazného kontrastu. Aby ste to dosiahli, zvoľte si jednu farbu ako dominantnú a tú druhú využite na zvýrazňujúce prvky. Môžete napríklad zvoliť čierny kuchynský ostrov ako je to na fotografii vyššie alebo vytvoriť kontrast medzi čiernymi kuchynskými skrinkami a bielou pracovnou doskou a pozadím za umývadlom.

Ak si vyberiete nejaké dizajnové prvky mimo bielo-čiernej farebnej schémy, uistite sa že budú mať tiež výrazný optický efekt. Pouvažujte nad výberom kovov ako je chróm, ktorý má veľmi lesklý povrch, či dokonca nad doplnkami v odvážnych farebných odtieňoch.

Remember clean lines.
Zamerajte sa na začlenenie čistých línií do priestoru. Fotografia: Alan Mascord Design Associates Inc.

Vyberte si kuchynské skrinky s čistými líniami

Množstvo z kuchynských trendov roku 2017 sa sústreďuje na dosiahnutie čistého, takmer strohého vzhľadu. Čo sa týka dizajnu kuchynských skriniek, inšpirovať sa môžete komerčnými kuchyňami.

To znamená staviť na uhladený a minimalistický štýl. Vyberte si lineárne skrinky, ktoré sa vyznačujú ostrými uhlami a ak ste odhodlaný ísť do toho naplno, pouvažujte nad modelom, ktorý nemá vyťahovacie zásuvky. Čím jednoduchší vzhľad, tým lepšie. Tento cieľ by ste mali mať na mysli aj pri navrhovaní zvyšku priestoru. Hľadajte nábytok, osvetlenie a doplnky v rovnakom architektonickom štýle.

Add in some copper.

Na zvýraznenie vzhľadu využite meď. Fotografia: Katie Martinez Design

Využite medené doplnky

Pokiaľ ide o návrh gurmánskej kuchyne, celé roky bola jedinou možnosťou nehrdzavejúca oceľ. Zdá sa však, že tento trend sa zmenil. V súčasnosti hľadajú majitelia domov niečo odlišné, niečo vďaka čomu bude ich kuchyňa výnimočná. Víťaznou voľbou v tomto prípade je meď.

Ak sa rozhodnete vylepšiť kuchyňu pomocou medeného kovu, určite ho využite pri hlavnom zvýrazňujúcom prvku. Avšak rozhodnutie ktorý prvok to bude je len a len na vás. Môžete takto zdôrazniť svoje osvetlenie, investovať do digestora, predviesť vašu rúru alebo sa pochváliť farmárskym drezom.

Bez ohľadu na to ktorý predmet sa rozhodnete zdôrazniť, pamätajte si že kľúčom úspechu je povrchová úprava. Pri medi je jedinou možnosťou leštený povrch. Určite chcete aby kuchynské zvýrazňujúce prvky žiarili a pútali tak na seba pozornosť.

Try a patterned floor.

Dodajte kuchyni zaujímavý vzhľad vzorovanou dlažbou. Fotografia: Saikley Architects

Pouvažujte nad vzorovanou dlažbou

Čo sa týka kuchynských trendov roku 2017, tento je tak trocha outsider. Podľa nášho názoru však stojí za povšimnutie, pretože je jasným indikátorom, ako sa mení vkus ľudí. V porovnaní s tradičnou drevenou podlahou (alebo laminátom napodobňujúcim drevo), ktorá má tendenciu splývať s pozadím, vzorovaná dlažba obohatí celý priestor o váš osobný štýl.

Vzor dlažby je úplne na vás, pred jeho výberom by ste však mali zvážiť dva faktory. Tým prvým je veľkosť. Hoci sa to môže zdať ako nepravdepodobné, veľké vzory v skutočnosti napomáhajú opticky zväčšiť priestor kuchyne. Na druhej strane drobnejšie vzory majú výraznejší vizuálny efekt.

Ďalšou vecou, ktorú by ste mali vziať do úvahy je rozloženie vzoru. Pred výberom dizajnu si dôkladne prezrite miestnosť a všimnite si jej uhly. Ak je priestor relatívne v tvare štvorca, máte k dispozícii širokú škálu možností. Avšak ak má vaša kuchyňa zvláštne uhly, držte sa vzorov s množstvom negatívneho priestoru, aby ste mohli odrezať z dlaždíc bez toho, aby utrpel výsledný vzhľad.

Try these trends.

Neváhajte dať týmto kuchynským trendom roku 2017 šancu. Fotografia: Urrutia Design

My všetci by sme chceli mať modernú kuchyňu, avšak mnohí ľudia sa potýkajú s problémom určiť, ktoré trendy sú len dočasné a ktoré sa udržia dostatočne dlho na to, aby sa do nich oplatilo investovať. Ak sa budete nachádzať v podobnej situácií, porozmýšľajte na našimi tipmi. Vďaka nim budete môcť vytvoriť priestor, ktorý bude dobre vyzerať ešte dlhú dobu.

Aký je váš názor na tohoročné kuchynské trendy? Skúsite ich využiť aj vo svojom vlastnom dome? Dajte nám vedieť svoj názor v komentári nižšie.

ZDROJ: Freshome