Objavte krásu spoločného stolovania

Spoločné stolovanie je univerzálnou tradíciou, ktorá spája ľudí na celom svete. Vytvára čas a priestor pre rodinné chvíle a zdieľanie potešenia z výnimočného jedla. Jedálenský stôl môžeme metaforicky považovať za rodinný krb, symbol pohody a príjemných okamihov. Vo výbere stola a stoličiek je preto kľúčové zabezpečiť pohodlie a príjemnú atmosféru pri spoločnom stolovaní 

Výber veľkosti stola:

Pri rozhodovaní o veľkosti jedálenský stôl  je dôležité zvážiť počet členov rodiny a veľkosť miestnosti. Často sa stretávame s obmedzením priestoru, čo nás núti hľadať kompromisy. Pri väčších domoch s oddelenými jedálenskými miestnosťami dominuje veľký stôl, ktorý nielenže zaujme veľkosťou, ale aj kvalitou materiálov a dizajnom. Mnoho rozmerov jedálenských stolov z ktorých si môžete vyberať, vám poskytnú aj krásne a luxusné stoly z našej kolekcie.

Rozmanité možnosti v malých bytoch:

V súčasných malých bytoch môže samostatná jedálenská miestnosť chýbať, čo nás núti hľadať praktické riešenia. Skladacie stoly či predĺžené kuchynské dosky poskytujú flexibilitu. Zaujímavým trendom sú aj rozkladacie mechanizmy umožňujúce viac ľudí sedieť pri stole bez zbytočného zabierania priestoru.

Rôznorodosť tvarov stola:

Pri výbere tvaru stola je priestor kľúčovým faktorom. Klasické obdĺžnikové stoly postupne ustupujú voľbe okrúhlych či oválnych, ktoré okrem rovnosti šíria aj pocit priestrannejších interiérov.

Materiál:

Výber materiálu stola je závislý od vkusu a rozpočtu. Dôležité je, aby bol stôl stabilný, ľahko udržiavateľný a príjemný na dotyk. Kov, sklo a drevo sú bežné voľby, pričom kombinácie týchto materiálov dodávajú stolu osobitý charakter.

Štýlové stoličky:

Predajcovia nábytku ponúkajú kompletné sady stolov so stoličkami, no stále viac ľudí preferuje individuálny výber stoličiek. Od tradičných čalúnených sedení po expresívnejšie varianty z ratanu, kovových vlákien či plastu – možností je neúrekom. Kvalita materiálov a spojovacích prvkov sú však rovnako dôležité ako ich dizajn.

Industrialne stolicky

Experimentujte s farbami:


Experimentovanie s farebnými variáciami stoličiek môže oživiť priestor a dodá mu rafinovaný vzhľad. Zabudnite na poťahy – nový trend preferuje priznaný materiál stoličiek a ich prirodzenú krásu. Pri výbere jedálenského nábytku si uvedomte, že každý stôl a každá stolička pridávajú do vášho domova jedinečný šarm. Súčasný trh ponúka širokú paletu možností, takže si vyberte tak, aby váš jedálenský priestor bol miestom, kde sa radi schádzate na spoločné chvíle. Objavte Krásu Spoločného Stolovania na bighome.sk  a využite možnosť nakúpiť u nás v eshope.