Parížsky apartmán pre dvojicu navrhnutý Richardom Guilbaultom

Tento by s rozlohou 30 metrov štvorcových, ktorý pretvoril architekt Richard Guilbaut, pôvodne pozostával zo štyroch veľmi tmavých oddelených miestností, ktoré bolo veľmi ťažké zariadiť. Úsilím celkovej premeny bytu v Paríži (ktorý obýva mladá dvojica) bolo vytvoriť dynamickú a svetlú obývaciu izbu, optimalizovať využitie súkromných miestností a maximalizovať možnosti úložného priestoru. V rámci nového usporiadania priestoru zaberá obývačka 2/3 obytnej plochy (namiesto 1/3, ako to bolo predtým) a umožňuje užívať si potešenie zo svetla prúdiaceho zo štyroch okien bytu.

design modern apartment

Na mieru navrhnutá kúpeľňa poskytuje pohodlie a zaberá len 2,3 metrov štvorcových plochy. Diskrétny a intímny priestor na spanie ukrýva objemný úložný bielizník. Zdvihnutie lôžka poskytlo atypický a pohodlný priestor podobný kabíne. Pozdĺž celej dĺžky bytu sa tiahne stena na uskladňovanie. Tá je rozdelená na štyri výklenky s hravým kontrastom čelných panelov z bielej a brezovej preglejky. Tento viacúčelový kus nábytku je chrbticou celého bytu, ktorá absorbuje všetky praktické potreby apartmánu: elektrický panel, skladovací priestor, spotrebiče, špajzu, chladničku, vínnu pivnicu, televízor, šatňu a tak ďalej. Zjavné prepojenie predošlých stien bolo zdôraznené bielou betónovou výplňou, ktorá vypovedá o histórii bytu. [Fotografie a informácie boli poskytnuté prostredníctvom e-mailu od Richarda Guilbaulta]

modern apartment (2)modern apartment (3)modern apartment (4)modern apartment (5)modern apartment (7)modern apartment (9)modern apartment (10)modern apartment (11)modern apartment (12)modern apartment (13)modern apartment (14)modern apartment (14.5)modern apartment (15)



zdroj: freshome