Uhlíkovo neutrálny dom s prekvapivo moderným vzhľadom

Hlavným cieľom spoločnosti Paul Archer Dizajn bola výstavba uhlíkovo neutrálneho domu, ktorý využíva najnovšie ekologické technológie. Táto spoločnosť navrhla Zelený ovocný sad, rezidenciu s rozlohou 200 metrov štvorcových, ktorá sa nachádza v Južnom Gloucestershire vo Veľkej Británii. Projekt sa nachádza v susedstve ústia rieky Severn a je zasadený uprostred upravenej záhrady. Plynulé spojenie medzi interiérom a exteriérom bolo dosiahnuté za pomoci štyroch presklených tabúľ, ktoré využívajú okolitý výhľad.

architecture green-orchard-project

Toto miesto vyniká vďaka svojim environmentálne orientovaným črtám: "Exteriér je pokrytý inteligentnou vrstvou vysokých panelov na objednávku, ktoré sú elektronicky motorizované a dajú sa úplne otvoriť. Panely sú značne izolované a umožňujú obyvateľom domu kontrolovať a meniť tepelné vlastnosti domu v závislosti od časti dňa a roka. Hliníkový povrch odráža vzhľad okolitých záhrad, čím zaisťuje to, že dom zapadá do svojho prostredia". Ako by ste vy popísali celkový dizajn tohto projektu?

deign green-orchard-projectgreen-orchard-project (4)green-orchard-project (5)green-orchard-project (6)green-orchard-project (7)green-orchard-project (8)green-orchard-project (9)





zdroj: freshome