28 úžasných tapiet, ktoré budete vo svojom domove milovať

.Nepopierame, že veľkorozmerné tapety vyzerajú fakt skvelo. Od prírodných motívov cez geometrické tvary, až po divoké či zábavné tapety. Každopádne, sú skvelým spôsobom, ako oživiť izbu bez zbytočných dekorácií a neporiadku. Moderné tapety nie sú len s kvetinovým vzorom alebo prúžkované, aké si pamätáme ešte z čias našich starých rodičov. Dnes sú možnosti nekonečné a ľahko dostupné.

Ak sa rozhodnete pre tapetu, nemusíte otapetovať celú izbu. Začnite v malej alebo menej frekventovanej miestnosti ako je toaleta alebo hosťovská izba.

Samozrejme, samotná aplikácia môže byť trošku obtiažna. Vyhraďte si čas na premyslenie, či si tapetu nalepíte sami alebo poprosíte o pomoc profesionála. V každom prípade, výsledok bude stáť za to, hlavne, ak si odvážnu tapetu aplikujete svojpomocne.

Chcete, aby vaše steny vynikli? Prinášame vám zopár skvelých tipov:

Tento byt v New Yorku je obklopený jasnou bielou farbou v štýle "Brit Pop" od Elitas. Zlatý baldachýn okolo postele dodáva tomuto priestoru so zvláštne ladenými farbami vznešený štýl.

Tento vidiecky dom pôsobí veľmi pohodovo aj v detskej izbe s prírodnou tapetou "Woods" od Cole & Son. Vintage drevený nábytok dodáva priestoru teplo a štýl, ktorý bude rásť spolu s dieťaťom, zatiaľ čo hračky a dekorácie udržia tento priestor stále v detskom duchu.

Tento zoo vzor so siluetami zvierat od Ferm Living sofistikovaným spôsobom dodáva miestnosti štýl a nádych detskej izby, no izba zároveň stále zostáva odpočinkovým miestom pre rodičov.

"Circus" od Cole & Son nie je nič pre ľudí, ktorým chýba odvaha. Neodradila ani odvážnych majiteľov tohto historického domu v Denveri. Živý, pútavý dizajn vytvára odvážny kontrast medzi pôvodným charakterom domu a moderným grafickým dizajnom.

Myslíte si, že všetky tapety musia byť farebné, aby zaujali? Mýlite sa. Táto tapeta je zastaralým dielom z kolekcie "Jealous Walls", ktorá dodáva škandinávsky štýl tejto vkusnej spálni.

Asi všetci poznáme niekoho, kto absolútne miluje kone. Pre mojich priateľov som to ja. A ak aj vy, táto tapeta s názvom "Collette Black" od Sandberg Interiors je stvorená priamo pre vás. A krásne kontrastné šedé vankúše sú tým najlepším riešením.

Vintage básne s nádychom 19.storočia vytvárajú z tejto kúpeľne jedinečnú a očarujúcu miestnosť. S vašou obľúbenou knihou to svojpomocne v menšej kúpeľni môže byť aj zábava (aj keď dosť náročná).

Táto svieža tapeta od spoločnosti Cole & Son nám dodáva luxusný nádych trópov. Všimnite si tiež klepadlo - ako držiak na uteráky? Geniálny nápad.

“Nova Mist" od spoločnosti Isak oživí škandinávsky dizajn interiéru výraznou mozaikou a farebnosťou.

V tejto kuchyni si nasaďte ružové okuliare. Nie je to však nič pre slabé povahy. Výrazný kvetinový vzor môže pôsobiť veľmi svojsky oproti iným žiarivým farbám v tejto kuchyni, ako sú napríklad tieto lesklé červené skrinky.

Tapety, ktoré vyzerajú ako namaľované vodovými farbami vyzerajú veľmi jemne a zároveň pôsobia bohatým dojmom. Táto “Mill" od Quercus and Co. využíva zemité farby a geometrické tvary, aby spríjemnila pozadie domácej kancelárie.

Vedeli ste, že aj tapeta môže pôsobiť mužsky? Pozrite sa, ako táto tapeta s názvom Wallquest dodáva spálni drahý a zároveň temný dojem. Kľúčovými predmetmi v tomto priestore sú veľké, mohutné svietidlá.

Táto detská izba je plná farieb a eklektického vzoru pokrývajúceho celý priestor. Butterfly tapetu si svojpomocne vytlačili návrhári J & J, čo z nej robí ešte pôsobivejší kúsok.

Táto spálňa spája tropickú eleganciu s veľkoleposťou bohato zdobenej postele, s nádychom striebra a "Palm Leaves" od Cole & Son.

Táto kúpeľňa v Londýne je v jednofarebnom štýle, pričom pôsobí veľmi hravo a dojmom, že je plná kníh.

Jemný a príťažlivý priestor v námorníckom štýle je jednoduchým a krásnym príkladom toho, prečo je modrá farba najvhodnejšia do spálne. Táto tapeta s geometrickými tvarmi je od spoločnosti Thibaut.

Retro - moderný štýl zvyčajne charakterizuje hlavne nábytok, ale "Petal Pusher" v zlatej od Hygge & West sa vracia až do 50. rokov minulého storočia. Odlesky zlatých tónov, ktoré zdobia celú miestnosť priestor krásne spájajú.

Táto zvláštna tapeta "Pretty Ponies" od Sandersona je tak rozkošná, ako osoba, ktorej bude skrášľovať izbu. Pestrá mozaiková prikrývka, vintage nábytok a parkety robia z tohto miesta ošumelo-elegantnú izbu ako vystrihnutú z rozprávkovej chalúpky.

Snívate o kúpeľni, aké bývajú na lodi? Tento do detailov premyslený návrh v štýle námorníkov navrhli Astek Wall Coverings a s istotou môžeme povedať, že pritiahne pohľady všetkých vašich návštevníkov.

"Tapestry" alebo po našom "Gobelín" od Cavern Home vnáša do domu škandinávsky štýl, ktorý charakterizuje hlavne ošumelá červená stolička ako od starej mamy.

Tapeta “Flamingo" alebo "Plameniak" od Cole & Son pôsobí veľmi elegantne a zvláštne a je ideálna do detskej izby malého dievčatka.

Chceli by ste sa vrátiť do 70. rokov? Potom je pre vás ideálna tapeta “Multi-Stem"od Orly Kiely, ktorá sa vyrába v rôznych farebných variantoch.


V tejto modernej texaskej kuchyni je veľmi milá, ručne kreslená tapeta “All of Us" od Geoffa McFetridgea.

Pamätáte si shibori? Tento prerušovaný obrázok z módneho obchodného domu Eskayel vám ponúka pohľad na štýl tie-dye. Surferské podkrovie v San Fraciscu.

Zebra, zlato, odlesk a dávka červenej farby. To je recept na očarujúci outfit, ale aj na nádhernú toaletu. Táto úžasná fóliová tapeta sa nazýva "Zebra" v zlate od spoločnosti Scalamandre.

Tak teda, čo si myslíte o týchto nápadoch na tapety? Dali by ste si ich na stenu? Dajte nám vedieť váš názor do komentárov nižšie alebo na sociálnych sieťach!

Zdroj: Freshome