4 Skvelé nápady pre rekonštruované rustikálne podkrovie

Ak hľadáte odpoveď na otázku čo urobiť s nevyužitým podkrovným priestorom, mali by ste vyskúšať rustikálny motív. Nakoľko často krát máme v podkrovných priestoroch možnosť vidieť odhalené trámy, tieto priestory sú priam stvorené pre rustikálny štýl. To znamená že môžete mať dodatočné spálne s atmosférou horskej chaty, kde si vaši hostia môžu oddýchnuť od okolitého sveta. Okrem toho priestor podkrovia je natoľko izolovaný od zvyšku domu, že ho pokojne môžete zariadiť v odlišnom štýle. Ak máte záujem vyskúšať odlišný štýl, nižšie uvádzame niekoľko nápadov pre rustikálne podkrovie. Získajte vďaka niekoľkým posteliam vzhľad rustikálnej horskej chaty.


Rustikálne podkrovie s posteľami


Na fotografii vyššie máte možnosť vidieť rustikálny priestor, ktorý je ideálny v prípade, že potrebujete priestor na spanie pre viacerých ľudí, ako sú napríklad členovia vašej veľkej rodiny alebo priatelia. Podkrovia zvyknú byť podlhovasté priestory, takže skvelým spôsobom ako získať dodatočné miesto na spanie je umiestniť pozdĺž stien dve postele.

Okrem toho rustikálny priestor je nenáročný. Odhalené trámy a textúrované drevo na strope, stenách a podlahe navodzujú príjemnú atmosféru. Prikrývky obohacujú podkroviu o výrazné farby, zatiaľ čo tradičný vidiecky vzor mu dodáva klasický vzhľad. Celkovo podkrovie navodzuje pocit letného tábora.

Škandinávskej prvky sa skvele hodia k rustikálnemu elegantnému štýlu. Fotografia: Bulgac/Getty Images

Elegantné rustikálne podkrovie v škandinávskom štýle

Ak chcete pri navrhovaní podkrovného priestoru zaujať tvorivejší prístup, ďalšou možnosťou je využiť škandinávsky rustikálny dizajn. Rustikálny krov a textúrované drevo na strope udávajú priestoru rustikálny vzhľad. Na druhej strane mu biele steny dodávajú nádych elegancie.

Čo sa týka nábytku, dizajn vytvorený z paliet má originálny vzhľad. Drevené prvky ako sú stojan na televízor sa farebne hodia k odhaleným stropným rámom. Okrem toho menšie prvky ako sú pletené košíky dodávajú podkroviu kultivovaný vzhľad. Je to ideálny príklad, ktorý je dôkazom že dizajn podkrovného priestoru nemusí byť len rustikálny alebo len moderný.

Pre kompletný vzhľad miestnosti skúste zariadiť kanceláriu v rustikálnom štýle. Fotografia: BenAhkiba/Getty Images

Textúrované drevo

Rustikálny podkrovný priestor na fotografii vyššie znázorňuje textúrované drevo a odhalené drevené trámy. Ak máte doma podobný rustikálny priestor, mali by ste zamerať na to, akým typom nábytku ho zariadite. Vhodnou voľbou je drevený nábytok. Textúra dreveného stola sa hodí do podkrovného priestoru, avšak jeho ostré geometrické línie mu dodávajú zľahka moderný vzhľad.

Ak uvažujete o vytvorení kancelárie v podkroví, drevený kancelársky stôl ktorý by ladil s krovom je ideálnou voľbou, nakoľko tak dosiahnete celistvý vzhľad. Keďže ide o podkrovný priestor, možno vás bude pokúšať možnosť umiestniť tu všetok starší použitý nábytok. Riskujete tým však to, že celý priestor bude vyzerať náhodne a chaoticky.

Rustikálny štýl sa hodí aj pre miesta, kam usádzate hostí. Fotografia: Bulgac/Getty Images

Rustikálny priestor na vítanie hostí

Podkrovie môže byť skvelým priestorom na usadenie hostí a oddych. Ak už nemáte dostatok miesta v hlavnej časti domu, môžete využiť zvyšný priestor v podkroví a vytvoriť ďalšiu miestnosť. Na fotografii vyššie máte možnosť vidieť rustikálny podkrovný priestor, ktorý bol pretvorený na multifunkčnú miestnosť. Zábavnými prvkami sú pridaný bar a dekorácia s tematikou hry Scrabble.

S pohľadu dizajnu je tento priestor veľmi dobrým príkladom ako sa do podkrovia hodí rustikálny elegantný štýl. Biele steny a strop dodávajú priestoru moderný a čistý vzhľad. Na druhej strane prvky ako taburetky s kožušinou, nábytok z drevených paliet a klasické fľaše umiestnené na stene dodávajú tomuto priestoru úžasný rustikálny šmrnc.