Detské izby nemusia byť vždy fádne a bez nápadu, no niekedy môže byť náročné spojiť pútavý štýl, ktorý ladí so zvyškom domova a popritom zanechať izbe detský nádych. Preto sme sa nechali inšpirovať pozoruhodnou premenou izby mladého chlapca.

Táto premena bola súčasťou súťaže One Room Design Challenge organizovaná spoločnosťou Calling it Home, pričom jednou z izieb bola izba mladého chlapca, ktorej chýbal celkový charakter. Ako na to?

1. správna farba stien robí zázraky

Výber tmavšej farby premení fádnu izbu na nespoznanie. Nebojte sa natrieť stenu tmavším odtieňom, najmä v detskej izbe. Táto tmavozelená farba sa bezpochyby hodí k drevenému nábytku ako aj k dreveným doplnkom.


netradičné kombinácie prekvapivo oživia nudný kútik

2. spravte si zo steny mini-galériu

Mnohí si myslia, že obrazy nepatria do detských izieb, no umenie so zábavnou tematikou sú na mieste. Rôzne fotografie, maľby prírody či zvierat stačí zarámovať do drevených rámov, ktoré budú ladiť s ostatným nábytkom. Izba tak nadobudne rustikálny charakter.

zelená farba steny vytvára s drevenými rámikmi príjemný kontrast

3. DIY nábytok

Ak nechcete míňať na nový nábytok, inšpirujte sa a vyrobte si ho sami z materiálov, ktoré nájdete v každom domove.

vytvorte si finančne nenáročný nábytok

vytvorte si vlastný a finančne nenáročný nábytok

4. čierne a biele akcenty

Čierne a biele akcenty pomôžu zjemniť tmavé steny, pričom biely nábytok prinesie svetlo do inak tmavej izby. Naopak, čierne dvere sú ohniskovým bodom, ktorý vytvára kontrast k poľovníckej zelenej.

čierne a biele akcenty pôsobia pútavo a lahodia oku

čierne a biele akcenty pôsobia pútavo a lahodia oku

5. mixujte vzory

Základom mixovania rôznych vzorov je vyberať ich v podobných farbách. Vzory hrajú s drevom príjemný akcent, ktorý pôsobí veľmi útulne.

nebojte s mixovania podobných vzorov

Tieto osvedčené typy nenechajú žiadnu izbu fádnou a bez nápadu. Nebojte sa trochu riskovať a skombinovať niečo čo na prvý pohľad môže vyzerať nekombinovateľne.


zdroj: freshome