Bývala papiereň zmenená na moderný byt vo Francúzku

Francúzka architektonická firma Štúdio Planet nám poslala fotografie a informácie o projekte Labahou. Je to papiereň, ktorú architekti premenili na moderný podkrovný byt s finančným rozpočtom vo výške 100 000 EUR. Táto rezidencia s rozlohou 1 830 štvorcových stôp sa nachádza v Andalúzii, malom meste v okrese Gard v južnom Francúzku. Tradičnou typológiou regiónu Gard, kde sa daný projekt nachádza, je statok Cevenes. Tým pádom nový projekt odzrkadľuje toto dedičstvo, a zároveň reaguje na moderné potreby jeho terajších obyvateľov. Súčasne je cieľom tohto projektu pomôcť "ľuďom s duchovnými, morálnymi a materiálnymi problémami."

design Labahou-Loft

Rustikálny dizajn podkrovného bytu, kde drevo je v rozsiahlej miere použité v celom komplexe, je skutočne očarujúci. Medziposchodie a veľká obývačka s panelovým oknom sú ústredným bodom obydlia. Vonku sa nachádza z časti zakrytá terasa a záhrada, ktorá bola pretvorená do štýlu typického pre Stredomorie. Počas rekonštrukčných prác bol na pozemku stavby objavený zdroj vody, čo umožnilo postavenie fontány. Vďaka tomu bolo možné do záhrady umiestniť chýbajúci prvok, kde majú obyvatelia domu možnosť v idylickom prostredí vychutnávať si nádherné dni. [Fotografie a informácie boli v mene Štúdia Planet poskytnuté prostredníctvom e-mailu Ludovicom Martialom]

interior Labahou-LoftLabahou-Loft (4)Labahou-Loft (5)Labahou-Loft (6)Labahou-Loft (7)Labahou-Loft (8)Labahou-Loft (9)Labahou-Loft (10)Labahou-Loft (11)Labahou-Loft (12)Labahou-Loft (13)Labahou-Loft (14)Labahou-Loft (15)Labahou-Loft (16)Labahou-Loft (17)



zdroj: freshome