Kadernícky salón Le Coiffeur v Marseille pretvára priestorový dizajn

Marseille, prístavné mesto plné života, láka k odpočinku a obdivu okolitej prírodnej, aj ľuďmi dotknutej krajiny. Medzi týmito dvoma svetmi je jednotlivec ponechaný aby rozjímal a čudoval sa, skúmal a bol fascinovaný. V tomto pulzujúcom meste sa o váš skvelý vzhľad postará vkusné kaderníctvo. Zároveň vás k jeho obdivu bude inšpirovať interiér, ktorý predstavili dizajnér Margaux Keller a architekt Bertrand Guillon. Tento kadernícky salón – Kadernícky salón Le Coiffeur – vlastní miestny stylista Pascal Lancien víta ľudí nekonvenčným interiérovým dizajnom. Inovatívne usporiadanie priestoru elegantného kaderníckeho štúdia, v ktorom sa kladie dôraz na jeho funkcionalitu, zachytáva na fotografiách Laure Mélone. V nich vás kadernícky salón víta veľkými oknami orámovanými matnou, načierno nalakovanou oceľou.

Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (1)

Profesionálne kadernícke produkty vybrané samotným Pascalom máte možnosť vidieť pri vchode vo výklade. Pri vstupe do žiarivého priestoru vedú klientove kroky k farebnej čakárni, odkiaľ môže obdivovať životaplnú atmosféru, až kým nepríde na rad. Tu je popis, ako bol pôdorys zaplnený farbami a veselosťou: " Pre umývanie vlasov navrhol Keller jednostrannú drevenú kabínku, ktorá je diskrétne umiestnená na konci miestnosti kvôli súkromiu. Na strihanie a úpravu vlasov sú určené individuálne stolíky nazvané 'La Coiffeuse', vyznačujúce sa klenutými, mierne krytými zrkadlami, ktoré majú poskytnúť klientom väčší pocit intimity.

Tvorivé myslenie, ktoré bolo vynaložené na zariadenie tohto salónu, je viditeľné v celom interiéri. Od zavesených sklenených lámp z Talianska inšpirovanými tvarom starodávnych sušičov na vlasy, až po jednoduchú pohovku a konferenčný stolík, ktorý zdobí čakáreň salónu, tento moderný priestor disponuje lákavým charakterom, ktorý je umocnený tlmenými prímorskými tónmi azúrovo modrej a žltej farby. Keller si dal zároveň záležať na tom, aby zachoval dostatok zo štýlu južného Francúzka. Dôkazom toho je nielen kabínka na umývanie vlasov, ktorá bola inšpirovaná chalúpkami rybárov z Marseille, ale aj kombinácia betónu a dlaždíc na podlahe salónu, ktorá je tiež poklonou provensálskej tradícii."

Páni môžu využiť profesionálne služby zamerané na ich fúzy v časti, ktorá je vyhradená ako "Holičstvo". Nemyslíte, že pri najbližšej návšteve môže nový účes umocniť spomienky na toto mesto?

Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (7)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (8)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (9)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (13)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (15)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (16)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (17)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (18)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (19)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (20)Le Coiffeur Hair Salon in Marseille by Margaux Keller and Bertrand Guillon (21)



zdroj: freshome