Moderný dom uprostred historickej architektúry v Berlíne

Projekt Miller's House od Asdfg Architekten vkladá súčasný moderný dizajn medzi historické stavby na okraji Berlína, v časti Prenzlauer Berg. 170-ročná budova potrebovala akútne obnovu. Nakoniec je výsledkom unikátny dom zakotvený do histórie mesta.

Projektový tím pracoval na obnove nádherného exteriéru tohto domu na základe kresby z roku 1844 a podarilo sa mu zachovať jednu originálnu vnútornú stenu. Na druhej strane, otvorili priestor v súlade so súčasnými dizajnovými prvkami.

Svetlé, čisté línie sa pletú z historickej vnútornej steny dnu aj von.Moderné schodisko prechádza do otvoru a vedie popri múru do vyvýšeného priestoru. Dole je priestranná kuchyňa zasadená do steny. Keď sa pozrieme vľavo, vidíme jedálenskú časť a pod zvýšenými stropmi pracovný priestor. Na pravej strane sa zas nachádza čierna kožená stolička v pútavom dizajne vytvárajúca vkusné posedenie.

Schody prepájajú priestory v dome a zároveň vytvárajú vstavaný úložný priestor slúžiaci ako poličky v pracovni. [Fotografia: Michael Pfisterer]

ZDROJ: Freshome