Umelecký ateliér v Paríži premenený na rodinný apartmán

Ateliér Wilda premenil parížsky umelecký ateliér, ktorý patril maliarovi menom Pierre Lemaire (1920-2007) na moderný rodinný apartmán. Tento byt s rozlohou 484,3 štvorcových stôp (45 metrov štvorcových) sa vyznačuje minimalistickým interiérom a očarujúcimi strešnými oknami, ktoré zaplavujú celý priestor prirodzeným svetlom.

Klient ani architekt nebol ochotný obetovať priestor umeleckej dielne. Developeri zachovali nosné steny a strechu budovy, avšak zbavili sa existujúcej deliacej steny. To viedlo k vytvoreniu centrálneho otvoreného priestoru, na ktorý je výhľad z každého kúta apartmánu.

„Drevené prvky (buk), ktoré zjemňujú denné svetlo a dodávajú mu hrejivý tón sú zvýraznené na bielo natretými stenami“ vyjadrili sa architekti. „Na mieru stavaný nábytok bol dotiahnutý do najmenšieho detailu aby sa čo najlepšie využil odkladací priestor. Za účelom zdôraznenia dojmu priestoru sa pri tomto projekte využili len obmedzené variácie farby a materiálov.“

V hornej časti obývačky sa nachádza svetlá kabína, z ktoré je výhľad na celú obývaciu miestnosť. Tento tvorivý prídavok obsahuje obrovskú manželskú posteľ, kanceláriu s odkladacím priestorom a skladací stolík. Tento moderný rodinný apartmán však nadovšetko vzdáva hold originalite a hravosti. Fotografie poskytol David Foessel.














ZDROJ: Freshome