Kuchynské skrinky klasicky, no moderne

Kuchynské skrinky udávajú smer štýlu a celkovému vzhľadu Vašej kuchyne a taktiež Vám pomáhajú kuchyňu zorganizovať. Ale najnovšie trendy, čo sa týka tejto časti kuchyne často po pár rokoch vidu z módy.

Renovácia skriniek v kuchyni je pomerne nákladná, preto vybrať si správne je kľúčové k tomu, aby ste si Vašu zmodernizovanú kuchyňu mohli dlhoročne užívať. Posvietili sme si na súčasné trendy a zisťovali, či sú praktické, pekné a ktoré trendy majú potenciál byť nadčasové. Predstavujeme Vám našich ôsmich obľúbencov, ktoré sú klasikov a zároveň dlhoročne trendové.

1. Farba

painted cabinets

Ak túžite po modernej kuchyni, radšej sa vyhnite skrinkám z tmavého moreného dreva a siahnite po nejakej farbe. Správna farba môže dodať Vašej kuchyni dušu. Najlepšie na tom je azda to, že takéto skrinky sa dajú veľmi ľahko premaľovať na akúkoľvek farbu a nemusíte ich vôbec vymieňať. Najodvážnejšie farby ako žiarivá žltá, či iné sýte farby nie sú to prvé, po čom by sme siahli. Moderný ale klasický vzhľad dosiahnete neutrálnymi farbami, ako napríklad :

–šedá
–modrá
–biela
–šedo hnedá

2. Vzory

texture

Drevo vždy bude žiadaný materiál na skrinky do kuchyne. Ako spôsob osvieženia drevených skriniek, skúste exotické drevá, ktoré majú vryté vzory. Tie spravia Vaše skrinky na pohľad zaujímavejšími.


3. Lesk

high gloss red

Na zoznam nápadov, ktoré budete zvažovať, pridajte aj lesklé skrinky. Ľahko sa čistia za pomoci vlhkej handričky, zvýraznia farbu a drevo a zosvetlia kuchyňu vďaka svojmu zrkadlovému povrchu.

4. Dve farby

two-tone edges

Buďte kreatívni. Skúste dvojfarebné skrinky jedného z týchto dvoch typov :

- Použite jednu farbu na spodných skrinkách a inú na vrchných. Svieži a dlhodobí vzhľad vytvoríte, ak sa budete držať farieb, ktoré k sebe ladia. Keď zistíte, že v ladení farieb nie ste práve nadaní, použite tmavšiu, sýtejšiu farbu na dolné skrinky a svetlejší odtieň tej istej farby alebo bielu na horné skrinky.

- Namiesto hľadania skriniek, ktoré ladia, vyberte si skrinky, ktoré už sú vyrobené dvojfarebne. Pozor na skrinky, pri ktorých sa dvojfarebnosť opakuje - môže pôsobiť preplnene a rušivo. Náš obľúbený moderný vzhľad, ktorý rozhodne nepodľahne času, sú dvojfarebné skrinky, ktoré majú dvere jednej farby a rám druhej.

5. Vidiek

rustic

Pre originálnu kuchyňu, skúste skrinky na vidiecky štýl. Zmes takéhoto štýlu skriniek s modernými spotrebičmi a modernými detailmi, pôsobí útulne a priateľsky.

6. Vybielené drevo

striped wood

Vybielené drevo bol v rebríčku najlepších európskych dizajnov po mnohé roky. Zosvetlenie dreva dodá kuchyni luxusný nádych a zároveň bude vyzerať sviežo a moderne po dalších desať rokov.

7. Vznášajúc sa

floating white

Vznášajúce sa skrinky Vám hneď padnú do oka. Pomôžu vyniknúť parketám a opticky miestnosť urobia priestrannejšou. Skrinky umiestnené nižšie sú často ťažko dostupné, hlavne pre ľudí, ktorí majú problémy s chrbtom a preto ich vyzdvihnutie nad podlahu pomôže viac ako len modernému, nadčasovému vzhľadu. Zvýrazniť priestor pod skrinkami môžete ich posvietením .

8. Bambus

bamboo

Prírodné materiály budú vždy v móde. A nič nekričí prírodný materiál ako bambusový nábytok. Keďže bambus rastie rýchlo, nainštalovaním týchto skriniek do Vašej kuchyne neutrpí ani príroda. Dbajte na kvalitu (neuchyľujte sa k preglejke) a nechajte si poradiť od priateľov. Bambus je tvrdší ako dub, a Vaše skrinky budú roky vyzerať ako nové.



zdroj: freshome